18 Ocak 2015 Pazar

Ekollerin Akıl Korkusu 2

Ekollerin Akıl Korkusu

İslam'ı bilimden koparan ekoller, aslın da daha öncekilerin yaptığı gibi bilimi dinden koparıyorlardı! hal bu ki bilim Allah'ı ayetlerindendir. Allah'ın ayetleri olan akıl ile bilimi birleştirmesi gereken Müslümanlar iki ayeti bağ kurup birleştirecekleri yere, ayırıyorlar! ayetleri bir birinden ayırmak önce ki toplumlara yaramamıştı ki Müslümanlara yarasın! Onlar da bir zaman Müslümandılar!

bu gün bir Müslüman Kur'an'nın içinden bir ayeti çıkarabilir mi? mümkün değil öldürsen çıkarmaz, en terbiyesizi yapmaz. Allah'ın kitabı ve ayeti olduğunu bilir. peki ilim, Allah'ın ayeti değil mi? onu O, yaratmadı mı? bu gün elini attığı her şey bilim sayesinde değil mi? aklın ürünü olan bilime karşı değil ama akla karşı! ne yaman çelişki!?

işte şeytanın gizlendiği yer! iç güdüleri ele geçiren şeytan, Müslüman iddiasın da olan insana fısıldıyor. "bakın bunlar da akıllıydı bir zamanlar ama o akılla ne hale geldiler. siz aynı hatayı yapmayın. iman akılla kaybedilir! fıs,fıs,fıs" hayır iman akılla kaybedilmez. akıldan mahrum bırakılan iman çalınır. akıl imanın bekçisidir. her yerde aklını kullanacaksın, imana gelince akıllı red edeceksin! Müslümanların din adına yaptığı işlere bir bakalım...

yanlışlar ve doğrular 

yanlış 1. ölüye Yasin okurlar anlamadıkları bir okumayı da Kur'an'nın tamamını okumuş kadar sevap sayarlar bunu da hadisle desteklerler!

doğrusu; ölünün nezlinde diriye okumak. mesaj açık, sonun burası, kitaba uy iki dünyalı ol farkındalığı yaratmaktır.

yanlış 2. anlamadığı bir okumayı dindarlık görmek!

doğrusu; anlayarak okuyarak hayatı Kur'an'la birleştirmek hayatı Kur'an merkezli yaşamak.

yanlış 3. ibadeti şekil ve sese indirgemek bunu ibadet saymak.

doğrusu; ibadette okunan surelerin meallerine vakıf olmak, anlamı bilinen surelerle hayat arasında bağ kurmak.

yanlış 4. bütün bu yanlışların biriktiği bedeni Hacca götürmek ve orada da diğer 3 hatayı tekrarlamak.

doğrusu; Haccın manevi atmosferin de Kur'an okuyup kendini 1470 yıl öncesine götürüp Hz. Peygamberin yaşadığı şeylerin içine girmek. Hz. Hatice'nin meşe katli hayatına şahitlik etmek. Hz. İbrahim'in oğlu İsmail'i Kabe'nin yanında anmak. (Bakara 124-134) 

Müslümanların şu yaptıkların da hiç akıl var mı? yok. yapanlar akılsız mı? yok. din adına yaptıklarını yaşantı da ve işlerinde yaparlar mı? yok. üç "yoku" bir araya getiren Müslümanlar kime ne örnek olacaklar? diğer milletlerde öyle. din adına inandıkları ile yaptıkları aynı değil mi? güya bu yaptıkları onları ölüm sonrasın da kurtaracak. nasıl?

Müslümanlar dinlerini kaybedeceklerini sanarak akıldan korkuyorlar. akıllarını Kur'an'la birleştirip diğer dinlerini oyuncak etmişlere örnek olacaklarına onları örnek alıyorlar. araya giren bir kaç sivri zekalı da aklı kurtarayım derken dini kaybediyor! çünkü dini hatalı ve engel görüyor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder