18 Ocak 2015 Pazar

Kur'an Ruh ve Akıl Simülasyonu 3

3. bölüm...

hayat ve zaman...

hayat, akıp giden zamanın ve mekanın içinde yaşanır. annenizin karnında, kalbiniz atmaya başladı mı sizin hayatınız ve dosyanız açılmış olur. tombaladan çıkmadığınızı bilin! elinizde olmayan dünya öncesi seçimler Allah katındadır. bir erkek ve bir kadın çocuk için talep açarlar. protokol bellidir. ne onlar sizin nasıl bir şey olacağınızı seçebilirler ne de siz onları seçebilirsiniz. bu seçimlerin hepsi Allah tarafından yapılır.

Hz. Adem doğduğunda dünya ve güneş sistemi nasılsa, siz doğduğunuzda da öyledir. aynı gökyüzüne, güneşine ayına, ağacına, mevsimlerine, gece gündüzüne doğarsınız. Hz. Ademin doğduğu zaman ile sizin doğduğunuz zaman da ki tek fark insanın ve eşyanın gelişimidir. örnek: dedeniz cep telefonuna yetişememiştir, siz cep telefonunun ağırlığından yakınırsınız :) anneniz de kalbiniz atmaya başladığı anda artık varlık alemine adım atarak "ben/benim" diyebileceğiniz bir hayatınız oluşmuştur. anne karnının dışında, sizden önce gelenlerin yaptığı veya bozduğu bir dünya, sizi beklemektedir. unutmayın! dünya ademoğluna sıfır verildi.

"Kehf 7 Gerçekten de Biz yeryüzünde bulunan şeyleri, onlardan hangisinin daha güzel davranacağını sınayalım diye oraya (cazibe katan) birer süs unsuru kıldık; 8 ama hiç şüphesiz yine Biz, (günü gelince) orada bulunan her şeyi kupkuru bir toprak haline çevirmeyi biliriz."

bütün yaratılmışlar yerine yerleştirildi ve Rabbimiz ilahi muradı için bizim dünya içine ki hayatımızı eşimizle birlikte başlattı. dünya evimiz. güneş, ay ve yıldızlarla süslenmiş gök yüzü. dağlar, denizler, ovalar, hayvanlarıyla, bitkileriyle eksiksiz bir dünya bize teslim edildi.

fizik kuralları...

insanın görmesi fizik kuralları ve zamanla olur. görüntü gözümüze saniyede 380 bin kilo metre (ışık hızı) gibi bir hızla taşınır. (180.000 mil)


gözden beyne gönderilen veriler değerlendirilerek insanın dış ortama göre konum alması sağlanır. insanın muazzam yapısı işte burada ayrılır. tüm varlığın kimlik bilgisi ışık hızında bir birleriyle iletişim halindedir. şekilleri, sesleri, kokuları ve ağırlıkları bilgidir. insan bu bilgilere ulaştıkça ona karşı tavır alır. sever veya nefret eder. korkar kaçar veya yaklaşır. tüm bilgi akışında ki veriler kendisinde tecrübeye dönüşene kadar merak konusudur. tecrübe ettiğini hafıza sistemi tüm bilgisi le kayıt altına alır.



bu günün biliminden ilk insana bakmak inanılmaz bir duygu. Hz. Adem bizim ilk prototipimiz (modelimiz). onun gökyüzüne baktığında ne görüyorsa bizde bu gün onu görüyoruz.



dünyayı algılamak neyin ne olduğunu öğrenmek? Hz. Adem çocukluk geçirdi mi şuan için bilinmiyor, içinde yaşadığı coğrafyanın bilgilerinin ne kadarını kavradı bilmiyoruz fakat ilk insanla (insan diyorum)bu günkü insanın öğrenme şekli aynı, çünkü yapısı aynı. kapasitesi artmış olabilir ama öğrenme yolu aynı.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder