9 Ocak 2015 Cuma

Geleneksel İnanç

Bismillahirrahmenirrahim...

Zuhruf 20 Bir de onlar “Eğer Rahmân dileseydi asla biz onlara tapmazdık dediler; ne ki onlar, buna dair bir bilgiye sahip değiller: onlar sadece sürü güdüsüyle hareket ediyorlar. 21 Yoksa Biz bundan önce onlara bir kitap göndermişiz de, bu tavırlarıyla ona sımsıkı sarıldıklarını iddia ediyorlar? 22 Ama hayır! Onlar, “Atalarımızı geleneksel bir inanç üzerinde bulduk; kesinlikle biz de onların izinden giderek doğru yolu bulabiliriz” diyorlar. 23 İşte böyle: Biz senden önce hangi beldeye bir uyarıcı göndermişsek, oranın refah içinde şımarmış seçkinleri hep şunu söylediler: “Biz atalarımızı geleneksel bir inanç üzerinde bulduk; şu halde bize düşen onların izini takip etmektir.” 24 (O peygamberler de): “Ne yani, ben size atalarınızı üzerinde bulduğunuz yoldan daha doğrusunu göstersem de mi?” dedi(ler). Cevapları şu oldu: “Sizinle gönderildiğini (iddia ettiğiniz) şeylerin gerçekliğini kabul etmiyoruz.” 25 Bunun üzerine, Biz de onlara yaptıklarının acısını tattırdık: Bak(ın) işte, hakikati yalanlayanların sonu nasılmış, gör(ün)!

diyorlar ki "1400 yıldır inanalar yanlış mı inandılar ?" olamaz mı? yanlış inanmadılarsa neden ayrı gayrılık var? kimin ki doğru?  neden birleşilemiyor? kim neyi ne adına savunuyor? yukarı da ki Zuhruf suresi durumu vurguluyor. bunu red edenler şunlara cevap arasınlar? daha önce yaşayanlar insan mı değildi, onlara inenler kitap mı değildi? 

geleneğin ne kadar tehlikeli olduğunu mutlaka Kur'an süzgecinden geçmesinin gerekliliğini insanın aklına sunan ayetler oldukça fazladır. doğru yolun atalar yolu değil, Kur'an yolun da ki atalar yolu olduğu çok açıktır kitabımız da. fakat... gerçekte öyle mi? hadi sokağa çıkıp insanlara soralım. şeytan melek mi? Allah, Resulü şefaat edecek mi? Hz. İsa öldü mü? bu alem kimin için yaratıldı? kıyamet alametleri görülecek mi? kabir hayatı var mı?

duyacaklarınız Kur'an'na tam zıt olacaktır. fakat hadislere inanılmaz uyum göreceksiniz! bunları bu güne kadar yazanlar ve taşıyanlar kim? atalar! "böyle hurafeleri taşıyan akılsız atalar, mezarların da dik yatalar" diye dua ediyorum.

formül: seçkin olmak sadece zenginlik alameti değildir. bilgi adına birikimler de bu kapsamdadır. bilgi insanı seçkinleştirir. fakat hangi bilgi? çok bilmek değil, doğru bilmek önemlidir. bir söz vardır, elbiselerinizle ağırlanırsınız, fikirlerinizle uğurlanırsınız. fikirler doğru bilgi üzerine inşa edilirse şimdi ki ve sonrasına geçecek, ödülü benzersiz olan hayatı verir. tersinde ise, eroinin verdiği sahte bir hayat tarzı yaşarsınız ve sonranız da gerçek azaba döner. çünkü her şeyiniz sahibi tarafından emanet edilmiş ve bu emanetlerle size sunulan hayatta ne yapacaksınız diye imtihana sokulmuşsunuzdur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder