25 Aralık 2014 Perşembe

Ciddiyet ve Sorumluluk

Hayat dünya sahnesi, insanlar oyuncusu, Kuran ise bu oyunun ciddi ilahi senaryosudur. Senaryoyu okumayanlar veya okuyup ciddiye almayanlar, veya başka senaryoların peşine takılanlar sahneledikleri oyunun sahte kahramanlarına dönüşerek sahte bir örneklik ile hayatlarını zayi edeceklerdir. Allah ise böyle bir amacı olmadığını şu sure de insana anlatmıştır.

 
"Enbiya 16 (EY İNSANLAR!) Biz göğü, yeri ve bunların arasındakileri bir oyun olsun diye yaratmadık. 17 Eğer Biz bir eğlence edinmek isteseydik, onu kendi katımızdan edinirdik; ne ki bunu asla yapacak değiliz. 18 Aksine Biz, mutlak hakikate atıf olan (amaçlı ve anlamlı yaratılış) gerçeğini, malum amaçsız ve anlamsızlığın başına çalarız da, o berikinin belini kırar; işte o zaman beriki de yok olup gider. işte (Yaratan ve yaratılan) konusunda bu türden tanımlamalarınızdan dolayı yazıklar olsun size!

 
Bu formüle göre dünya hayatını oyun ve eğlenceye çevirenler, hayatını sorumsuz yaşama üzerine kurmuş insanlardır. Ölüm sonrasında ki hesap gününde işte bu sorumsuzlukla hayatlarını zayi edenler, sorumlu olduklarından kaçacaklardır. Ve bu Kur'an'ni bir gerçektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder