28 Aralık 2014 Pazar

Yalanla Hakikate Çağıranlar

İslam'ın yalancıları ne zaman çıktı bilmiyorum fakat Kur'an okuyup üzerine düşününce; yani okunan ayeti zaman ve mekan cetveline koyunca her şey ortaya çıkıyor. Hep söyledim hep söyleyeceğim. Kim düşünmemizi istemiyorsa o şeytana yardım ediyor demektir.

Okuduğunu anla ki düşünüp fikrin olsun.

Zaman ve Mekan Cetveli

Bir ayet okuyacağız onu zaman cetveline koymamız bize her şeyi anlatacak.


Bakara 83 - Bir vakit İsrailoğullarından söz alıp: "Allah'tan başkasına ibadet etmeyin. Anneye babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara güzel muamele edin, İnsanlara tatlı söz söyleyin, namazı hakkıyla eda edin, zekâtı verin!" demiştik. Sonra pek azınız hariç, sözünüzden döndünüz. Hâla da yüz çevirmektesiniz.


Okudunuz ayeti değil mi? Zaman israiloğullarının yaşadığı devirler. Hz. İbrahimden başlar israiloğulları. Oğulları, Hz. İsmail ve Hz. İshak'tır. Hz. İshak soyunun devamıdır israiloğulları. Son temsilciside Hz. İsa'dır. İki kol şeklinde ilerleyen yapının Hz. İsmail kolundan da Hz. Muhammed Peygamberimiz doğmuş ve Peygamberlik müessesesi sonlanmıştır. Biz Müslümanlar bütün Peygamberlere iman ederiz, hepsi Müslümandır. onlara salat ve selam olsun


Çok uzun bir zaman diliminde hiç bir kitapta değişmeyen değerler.

 

"Allah'tan başkasına ibadet etmeyin. Anneye babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara güzel muamele edin, İnsanlara tatlı söz söyleyin, namazı hakkıyla eda edin, zekâtı verin! "


Hani namaz Miraç'ta verilmişti? Hani namaz 50 vakitti?


Bir sürü yalan hikaye! Bütün insanlık boyunca kılınmış olan namaz, ayette bize gülerek el sallıyor. Hakikati değiştirip yalan katan bu zihniyet kimse neden böyle bir şey yapmış ki?

Diyorlar ki "ulemaya güven" nesine güveneyim ki? Elinde Kur'an tutupta inandığı masalı anlatan ulemanın nesine güveneyim? Biz böyle akılsız ulemaya kaldıysak, gözümüzü cehennemde bunların arkasında açarız.

Namaz için başka bir ayet daha var. Koy zaman cetveline her şey ayan beyan olsun.

Taha 132 - Ailene ve ümmetine namaz kılmalarını emret, kendin de namaza devam et! Biz senden rızık istemiyoruz, bilakis senin rızkın Bize aittir. Güzel akıbet, takvâdadır, yani Allah'ı sayıp haramlardan korunmaktadır.

Kur'an' surelerinin iniş sırası vardır. Eldeki Mushaflar sahabe efendilerimizin konu önemine göre dizdikleridir. Fakat Kur'an'nın 23 sende indiğini göz önüne alırsak, onun iniş sıra listesine ulaşırız, yani Nuzul sırası ile bilinen listeye. Bu süreç Alak suresi ile başlamıştır. Birde Nuzul sebebi vardır, İnsanlık Kur'an'nın nüzul sebebidir. Önceki kitabın muhatapları ellerinde ki kitabı yaz boz yapınca insanlığı doğru kitaptan mahrum ettiler. Kitapsız olmaz! İnsanların arasında bir sürü mesele var. Yeni doğanlar kitapsız bir dünya ya doğuyorlar. Düzen lazım, sabit değerler lazım. insanlar düzeni bozmuş haldeyken Kur'an'nın inmesi farz oldu. Çünkü Rabbimiz sorumluluk sahibi, bizim gibi sorumsuz değil ki.


Biz kitaplara iman ederken aslında Rabbimizin sorumluluğunu yerine getirdiğini kabul ediyoruz. İnsanı yaslara bağlayarak birbirleri arasın da ki hukuku koruma meselesidir Kur'an'nın indiriliş sebebi. Kitapsız olmaz. İnsanı kendi başına bırakırsanız zıvanadan çıkar. Onun içinde namaz Müslümanın dersidir. Derste Kur'an okur. Bu beş vakitlik derste bilgilenir ve unutmaması için tekrar eder. Namaz da öğrendiğiyle yaşadığı hayata yön verir. Aynı zaman da çelişkilerini görür. Kısaca namaz çok yönlü bir kulluk aracıdır. Tabii kul olmak isteyen için.

Konumuza dönersek. Taha suresi, Miraç hadisesinin yaşandığı ve Miraç'ta namaz hediye edildi denildiği İsra suresinden yıllar önce inmiştir. (Nüzul sırasına göre bak)

Yalanla masalla hakikat anlatanlara yazıklar olsun. Uydurma dinleri başlarında paralansın.

Gelecek İmana teslim olmuş aklındır. İmansız bir akıl, akılsız bir İman hiç bir işe yaaaraaamaaaaz. Aklını İmana bağlamamış kişi dik sürünen bir canlıdan öteye gidemez. Allah böyle kişileri, güzel konuşup güzel giyinmiş ve koltuklarına yaslanmış içi boş kütüklere benzetmiştir.

Allah kalpte ki imanı ibadetlerle eylemlere yönlendirmiştir. Böylelikle kalplerde ki görünmez iman eylemlerde görünür hale gelmiştir, hem bir örneklik yaratılmış, hem de kim kimin ne olduğunu bilsini görselleştirilmiştir.

Allah; Basir sıfatıyla insanın içini özünü görür, kul ise sadece dışını görür.

Allah'tan kaçmayın! Allah'a kaçın :) Allah'a emanet olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder