23 Aralık 2014 Salı

Neden anlamadan okuma din oldu ve değerli görüldü?

Öncelikle şu yanlışı terketmelisiniz. Anlamadığınız şeyi okumanın bir işe yarayacağını düşünmek. Hiç bir metin anlamamak için okunmaz, hele Kur'an gibi başı Arşta ayakları yerde olan ve Rabbimizin iradesini içinde barındırırken. Böyle bir okuma Kur'an için saygısızlığın terbiyesizliğin en üst seviyesidir. Vakti öldürmektir, bilgiyi katletmektir, bir insanın da kendine yapabileceği en büyük kötülüktür.  

Neden anlamadan okuma din oldu ve değerli görüldü? 

Bu soruyu sorun kendinize, korkmayın soru sormak iyiyidir. Çocuklar soru sorarak ve tecrübe ederek öğrenirler. Bir şeyi bilmiyorsanız onun çocuğusunuz demektir. 

Evet konumuza dönersek anlamadan okumak neden böyle milyonlarla ifade edilen bir sayıda insanın kabulünü gördü? Eğer kendinizi değiştirmeye gönlünüz varsa, yaptığınızı değiştirin. Aynı şeyi yapıp farklı bir sonuç beklemek delilere özgü bir şeydir. Deli de de beyin vardır ama içinde akıl yoktur. Akıl yoksa farkındalık yoktur. Size tavsiyem siz Kur'an'ı anlarsanız Kur'an da sizi anlar.  

Arapça harfler okuyup ses çıkararak şeytanı kaçıramazsınız. Hatta benim dünyam da bu eylem şöyle görünür. Şimdi siz bilmediğiniz ama emin olduğunuz bir ilahi metni okuyorsunuz, şeytan da bunu duyuyor. Şeytan da sizin gibiyse okuduğunuz ilahi metni anlamayacaktır. Bırrrr deyip kaçacak mı zannediyorsunuz. Fakat şeytan anlıyor da siz anlamıyorsanız eminim buna katılarak gülecektir. Sonuçta o insana düşmandır, ne kadar saçma işin içine sokup bir o kadar da orada tutarsa işinde başarı sağlamış olacaktır.

Hadi canım sende demeyin, bu kendinizi kandırmak olur. Dediğinizin farkın da olacaksınız ki, içinize güven gelecek. Yaptığını bilen bir kimse güven verir. Kur'an; insanın arkasın da Rabbi olduğuna ve onu koruyacağına yapılmış bir sözleşmedir. Tabi kurallar doğrultusun da. Benden söylemesi!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder