23 Aralık 2014 Salı

Namaz İçin Uyardım

Allah ile bağdır namaz. Öğüt alma makamıdır namaz. Allah'ın, meleklerinin, kitaplarının, peygamberlerinin buluştuğu ortamdır namaz. Allah ile kul arasın da ki köprüdür namaz. Bir başka deyişle Allah'a yaklaşmanın en övülmüş yoludur namaz. Allah'la ders yapmanın eylemidir namaz. Bilgiler alınır ve karşılığın da bütün bir bedenle teşekkür edilir. Namaz da; beden, dil akıl, fikir, mantık, farkındalık çalışır. Namaz; güven umut huzur verir. Çünkü Rabbi ile hasbıhal etmiştir kul, O'nun öğrettiği gibi ve yalnızca O'nun rızası için kılmıştır. Namaz kendi ile birlikte tüm alemi düşünme zamanı ve yeridir. Kelimeleri Allah'tan gelmiştir, çok sevgili Hz, peygamberinin dilekleri duası vardır namazın için de. Kulların bir birlerine dua ettikleri ciddi bir eylemdir namaz.

Namazınız böyle oluyorsa sorun yok.

Ama sadece ses çıkarıp çıkardığınız ses kulağınızdan girip size bir öğreti olmuyorsa neden namaz kılıyorsunuz ki? Allah, melekleri, kitapları ve Peygamberleri yok ki orada! Sadece kendiniz varsınız birde şeytanınız.  Kimi kandırıyorsunuz böyle yaparak? El cevap; kendinizi! Hepsi böyle yaptığı için birbirlerine diyecek bir şeyleri yoktur insanımızın. Bana da; "Huşu içinde bir birinizi iyi kandırmalar" dilemek düşer.

Futbol, siyaset ve yemek adına 1 saat konuşanlar, bir sürü şarkı, şiir bilenler okudukları 10 ayetin mealini neden ezberlemezler ki? Değişmeyen ilahi bir metinin meali de değişmeyecektir. Fakat bu ilahi benzersiz metni okurken anlarsanız dünyanız değişir...! Kendinizi düşünce deryasında bulursunuz çelişkilerinizi görürsünüz ve öğüt alırsınız. Bu kadar zor mu? Ahseni Takvim (her canlıdan üstün) yaratılmış insan için? Daha çok sayarım da bu rezilliği yeter de artar insanımızın. İyi insanlarmış? Hadi oradan...! Namazı zayi edenden, kendine beş vakit kötülük yapandan, iyi insan mı olur?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder