27 Aralık 2014 Cumartesi

Kur'an Ruh ve Akıl Simülasyonu 1

çalışmam insanın çalışma sisteminin anlaşılması temeline dayanır. işlenen konu elektronik, mekanik ve yazılım ile uğraşan benim beynimin anlayışına göre akmaktadır. insanlığın eldeki mevcut bilgisi üzerine kurgulanmıştır. kullandığım bilgiler benim algımla sınırlıdır. haklı, yerinde eleştiriler bana yardımcı olacaktır. eleştirilerinizi insanlığın yükselen değerleri üzerine inşa ediniz.

birinci bölüm...

Bismillahirrahmenirrahiym.

"A'la 2 O ki, tüm mahlukatı yarattı ve yaratılış amacını gerçekleştirecek bir donanım verdi. 3 O ki, her şeye yaratılıştan bir ölçü ve amaç takdir etti, sonra (o ölçüye uyarak amacına ulaşacak) istikamete yöneltti."

akıl ana işlemcidir. Ruh bambaşka bir alemdir. Varlık aleminde bir bedende bulunan Ruh tüm bedenle iç içe geçmiştir. düşünce fikir irade mantık hafıza gibi birimler akla bağlıdır. akla bağlı olan diğer birimlerse şunlardır. tanımlama adına, havuz olarak ele alırsak. benlik havuzu, duygular havuzu, hisler havuzu, gibi sıralayabiliriz. hepsi akla bağlıdır. şimdi bu birime dış dünyadan bilgi aktaran birimlerimizi bağlayalım. bunlar göz kulak koku tat ve dokunsal birimler. son olarak ta eylem birimlerimizi ekliyoruz. konuşma, yürüme el kol sistemleri. eylem birimleri dış dünyadan gelen veriye göre kimliğimize hareket verecek.

evet artık bilgi girişi yapabileceğimiz robot insanımız hazır. bütün bunları bilgi girişi ve giren bilginin nerelere gönderildiğini ve o bilgiye göre oluşacak eylemlerin izahı için yaptık. öncelikle her şeyin olduğu gibi insanın da doğup büyüyen bir varlık olduğunu içinde taşıdığı her şeyinde büyümesinin Allah'ın Sünnetullah'ı (yasası) olduğunu bir kenara çıkmaz kalemle yazalım. ama bizim yapacağımız robot olacağı için bayağı yaşını başını almış olacak ve çıkacağımız yolculukta insanın manevi yapısını insan üzerinden; mekanik yapısını ise robot üzerinden incelemeye gireceğiz.

çalışmanın yazılım kısmını oluşturan doğru bilginin önemi, kader, eşya ve tabiatı ile olan bağlantısı, insanın maddi kısmının nereye, manevi kısmının nereye bastığı, hangi gözle görerek yürüdüğünü eklenen diğer konularla keşfetmeye çalışacağız. Rabbim muvaffak eylesin İnşallah...

yolculuğumuza başlıyoruz.

içine konacağımız muhteşem bir dünya bizi bekliyor. hayvanlarıyla bitkileriyle, toprağıyla suyuyla, yağmuruyla bulutuyla, kokusu rengiyle, tadıyla, sıcağı soğukluğuyla, gecesi gündüzüyle, dokunduğun da hissettiğinle, gökyüzü, uzayı yıldızı, güneş, ve güneş sistemine bağlı gezegenleri ile onunda bağlı olduğu galaksi ve daha niceleri... içinde madenleri fizik kuralları ve kimyası, matematiği, mikrobu böceği, her birisine yüklenmiş görevi (yazılı mı) ile bekliyor. kim bilir ne kadar bekledi? sarhoş edici bir mekan; dünya İNSANINI bekliyor, ki mevcut hayat paylaşılmaya başlansın ve dünya da ki hayatın anlamına bambaşka güzellikler katılsın.

kendisine ikram edilen özgür iradesinden tüm kainata yayılacak eylemlerin en değerlisini yine Rabbinin seçimlerine göre değerlendirsin. DİKKAT ilk seçim noktasına gelindi?

Yaradan Rabbi adıyla mı okuyacak? O,nun verdiği bilgiyle mi hareket edecek; yoksa kendi adıyla mı?

özgür irade bir seçime davet edildi.

hayat simülasyonumuz satır satır, saniye saniye akışına devam ediyor.

hayat simülasyonunu burada durduralım.

Biz Müslümanız, kitabımız Kur'an. Allah lisanslı ilahi bilgi kaynağımız, doğruluğu tartışılamaz tartışılması teklif dahi edilemez.

ilk bilgi girişi Melekler huzurunda yapıldı. Melekler bir bilgiye dayanarak bizi yani insanı istemediler. Bize verilen ilahi bilgi ile insan Melekleri bilgilendirdi. İlahi bilginin karşısın da Melekler, Rabbimizden gelen her bilgiye razıyız diyerek insana razı oldular. onlar bizden razı, biz onlardan razıyız.

bilginin ilahi oluşunu gözden kaçırmayalım.

insan tüm birimleriyle hazırlanmış bir varlık. Gelecek bilgiye karşı tüm beyin fakülteleri ile ortaya bir eylem (hareket) koyacak. ve eylemin Allah katında bir karşılığı olacak. işte bu yüzden ilahi bilgi olması çok önemlidir. Satır satır çalışmayı takip edelim.

1-gelen bilgi hafızaya alınacak. 2-bilgi akıl tarafından işlenecek. 3-mantık birimine gönderilecek, 4-düşünme birimine gönderilecek, 5-fikir birimine gönderilecek. 6-sonuç alınacak. 7-akıl gönderdiği tüm bilgilerin sonuçlarını değerlendirecek (fark ederseniz, istişare protokolü devrede) 8-değerlendirmeden gelen bilgi duygu havuzundan geçecek. 9-his havuzundan bilgi alınacak. 10-çıkan tüm veriler irade merkezine gönderilecek. 11-irade edilen veri eylem merkezinde işlenerek eyleme dönüşecek. 12-eylemin kaydı benlik merkezine işlenecek. Bir kayıtta Allah katında işleniyor.


Yasin 12 Elbette Biz, evet ölüyü Biz dirilteceğiz; ve onların önden yolladıklarını da arkada bıraktıkları eserleri de Biz yazacağız: böylece her şeyi kaydeden tarifsiz ve çok gelişmiş bir ana (bellek)te kayıt altına almış oluruz.


bütün hepsi ruhta toplanarak insanın gelecekte oluşacağı kimliğini belirleyecek; ve Rabbi kullarına şu ayeti indirecek. "benim tüm istek ve arzularım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm alemlerin Rabbi Allah'a; armağan olsun"; bakın bu ayet tamamen eylem üzerinedir.

bir hediye kutusu yaptınız. ayette geçen tüm eylemler o kutuya konacak güzellikte olmalı, çünkü alemlerin Rabbi Allah'a hediye edeceksiniz, o kutuyu boş vermekte var. ayet eylemin bilgisini veriyor.

hayat simülasyonunu devam ettirelim...

hayır devam ettirmeyelim...


Günümüzün son verilerinden Hz. Adem'in ilk gününe bilgi girişi yapalım. gün gelecek etrafında ki kumdan  cam, daha sonra elektroniğin can damarı silisyum ve silikon  üretilecek. Sonrasında  transistörler ve mikroçipler. 



Etrafınızda ki topraktan çıkarılıp yapılmış her şeyi düşünün, Rabbinin izniyle hepsini Hz. Adem yapacak.

İsra 70 Ama doğrusu Biz Âdemoğluna kat kat ikram ederek onu üstün ve şerefli kıldık. Karada ve denizde onlara ulaşım imkanı sağladık. Temiz ve helâl besinlerle onları rızıklandırdık ve onları yarattıklarımızın bir çoğundan üstün tuttuk.

Ve insanın her şeyini borçlu olduğu toprağa atıf yapan ayet,  

"Müminun 12 DOĞRUSU Biz insan türünü, bir nevi konsantre bir balçıktan yarattık; 13 epey sonra onu, karar kalacağı (rahimde) yer tutan bir hayat tohumu kıldık; 14 daha sonra, o hayat tohumundan döllenmiş hücreyi yarattık; hemen sonra döllenmiş hücreden cenini yarattık; ve ceninden de kemikleri yarattık; en sonunda kemiklere kas giydirdik; sonuçta, onu bağımsız bir varlık olarak inşa ettik: işte her şeyi en güzel şekilde yaratan Allah’ın şanı böyle yücedir!"



işte bilginin hası. ben gördüğümü mesleki bilgimin üzerine koyarak anlatıyorum. Allah; var ediyor, can, biçim, renk, koku, ve süslüyor...

2. bölüm...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder