28 Aralık 2014 Pazar

Kur'an Ruh ve Akıl Simülasyonu 2

2. bölüm...

Hz. Adem gökyüzüne bakıp ta bir gün oralara çıkabileceğini hayal etmiş midir çok merak etmişimdir. bu günden geçmişe götüren düşünce yolculuğumuz ve yolculuğun ilahi gemisi Kur'an. .

elektronik dünyasın da bir şeyin çalışması için zaman sinyali (timer clock) gereklidir. kurulacak mantık devresinin kalbi zamandır. arkasından mantık ve ölçülebilen akım devreleri gelir.  zaman devresi kurulduktan sonra devrenin kalbi atarak yaşamaya başlar. devreye mantık kapıları eklenir ve arayüz programlarla devre kontrol altına alınır. en son yazılım girilerek arayüzden devre amacına göre çalıştırılır. bu oluşuma eklenecek her birimin bilgisi, oluşumun belleğine yazılım ile tanıtılır. cihaz açıldığın da ana işlemci kendisine bağlanan birimleri tanımaya başlar, bütün bilgileri alır ve kim ne iş yapacaksa işini yapması için ok verir. fakat, işlemciye bütün tanımlar daha önceden bios adı verilen alt tanımlama merkezinden girilmişse işlemci ne yapacağını hangi birime nasıl davranacağını bilir. biosun silinmesi halinde işlemcinin erişebileceği alt kimlik bilgisi olmadığı için sitem çalışmayacaktır.

\kainat bilgisi>dünya bilgisi>insan bilgisi<dünya bilgisi<kainat bilgisi/

dünya ve canlılarının bilgisi...

"A'la 4 O ki, tüm bitki örtüsünü çıkardı; 5 sonra onu kapkara-kupkuru bir hale soktu."
 
"Hicr 19 Ve yeryüzünü (engebeli arazi yapısıyla) uzatıp genişlettik; zira orada kalkmaz kımıldamaz dağlar yerleştirdik; üstelik orada her türün dengeli bir biçimde büyüyüp gelişeceği (bir canlı hayat) sağladık. Yine orada hem sizin için, hem de rızık vericisi siz olmadığınız bütün (diğer) varlıklar için geçinme imkanları sağladık. 21 Hiçbir şey yoktur ki, onun kaynağı Bizim katımızda olmamış olsun; fakat Biz her bir şeyi tespit ve tayin edilmiş bir ölçüye göre indiririz. 22 Yine, aşılayıcı rüzgarları Biz sevk etmişiz; bunun sonucunda gökten suyu indirmiş ve onunla sizi suya kandırmışız; yoksa onun kaynağına hükmeden siz değilsiniz. 23 Ve elbette Biziz hayatı ve ölümü var eden; ve (ölümlü tüm varlıklardan) geriye kalan her şeyin tek gerçek vârisi olan da Biziz."


insan anatomisi ve kimya bilgisi dünya da ki canlılarının hangisinde ne kadar var bilmiyorum? birine örnek vermek gerekirse, sivrisineğin vücudun da dört laboratuvar vardır ve insan kanının bilgisi sivrisineğin yaradılış (bios) bilgisinde mevcuttur. insanı bilgisayara benzetirsek, insan; işlemcinin kendisi, sivrisinek ise insana bağlanan birimdir. dünya ile insan arasında bir bağ oluşturur. Yaradan'ı bir olduğu için bilgi uyumu vardır. başka bir örnek ise; bal arısıdır. bal arısı, insana ürettiği bal üzerinden bağlıdır. ürettiği insana zarar vermez aksine yararlıdır. Hz. Adem'e tüm kainat boyun eğdirilmiştir. bütün aleme bilim yolu ile nüfuz eder. bilim yolları; felsefe, fizik, kimya, matematik ve mekaniktir. ilk çağların mekanik olduğunu düşünüyorum. toprağın sürülmesi, sulanması ve ürünün toplanması tezimde destek noktalarım.

Hz. Adem'in bilgisi...

dünyanın ilk insanı/insanları olmak nasıl bir şey olsa gerektir. ilk ateşi yakacaksınız, ilk yemeği pişireceksiniz. ilk terleyen ve üşüyen yine siz olacaksınız. yere oturan da, ayağa kalkan da, koşan da, korkanda, gülende, ağlayanda, aile olan da, ilk çocuğu öldürülende kısaca her şeyin ilki sizin benliğinizde yaşanacak. yaşamın başladığı yer sıcak bir iklime sahip, buda ilk insan için daha makul gibi. bütün bunlar bir şekilde öğretilmiş olmalı.

"A'la 2 O ki, tüm mahlukatı yarattı ve yaratılış amacını gerçekleştirecek bir donanım verdi. 3 O ki, her şeye yaratılıştan bir ölçü ve amaç takdir etti, sonra (o ölçüye uyarak amacına ulaşacak) istikamete yöneltti."

kainat bilgisi...

kainatın işleyiş bilgisinde dünya>dünyanın işleyiş bilgisinde>insan tanımlanmıştır. kainattan gelebilecek her tehlikeye karşı diğer gezegenlerin dizilişi ile dünya koruma altına alınmıştır. dünyanın atmosferi de bir koruma kalkanı görevi görür. uzay içinde ki muazzam hareketlilikten gelebilecek kütlesel tehlikeleri sistemin içinde ki gezegenler üzerlerine çekerek dünya da ki yaşamı korurlar. Rabbimizden habersiz hiç bir varlık yasasının dışına çıkamaz.


"Bakara 255 ALLAH, kendisinden başka ilâh olmayan, mutlak diri, hayatın ve varlığın kaynağı ve dayanağıdır; ne gaflet basar O’nu, ne de uyku. Göklerde ve yerde olan her bir şey O’nundur: O’nun izni olmaksızın katında şefaat edecek olan kimmiş bakayım? O, kullarının önünde-açıkta olan şeyleri de, ardında-gizli olan şeyleri de bilir; oysa onlar, O dilemedikçe O’nun ilminden hiç bir şey kavrayamazlar. O’nun sonsuz kudret ve otoritesi gökleri ve yeri kaplamıştır; üstelik onları görüp gözetmek O’na güç gelmez: zira yüce ve azametli olan yalnızca O’dur."
   




kainat fiziğinin kaderi

Hz. Adem'in dünya da yaşama başlamasından önce, insanın evi olacak bu gezegen tüm kanunları ve süsleriyle insan için, alemlerin Rabbi Allah tarafından hazırlandı.

"Yunus 3 KUŞKUSUZ sizin Rabbiniz, gökleri ve yeri altı devrede yaratan; ve sınırsız güç ve kudret makamına kurulup varlığı yöneten Allah’tır: O’nun izni olmadan kimse şefaatçi olamaz. işte bu (niteliklere sahip) olan Allah’tır sizin Rabbiniz; artık yalnız O’na kulluk edin: Hâlâ öğüt almayacak mısınız?"
 
bütün kainat ona yazılmış kanunlar üzerinde hareket eder. hangi gezegenin ne hızla hareket edeceği Rabbimiz tarafından İrade edilmiş, yaratılan her şey yaratılış ve dönüşebileceği evreleri halden hale geçişleri düzenlenmiş kontrol altındadır. ben bunu kainat fiziğinin kaderi diye yorumluyorum. canlıyı ve maddeyi oluşturan atom yapısı ikilik sistemi ile

La İLAHE İLLALLAH demektedir.
 
 


 

dünyanın yapısını oluşturan ateş, su, toprak, hava dediğimiz elementler, karıştırıldıkça yeni elementlere dönüşmektedir. varlık sahasın da halden hale geçerek insanın yararlanmasına sunulmuş nimetler hayatın bir amacı olduğunun kanıtıdır. eğer insan vahşi varlığı terbiye ederse tüm varlık insana dost olur. dostluğun anahtarı sevgidir.

Hz. Adem ve misyon...

dünyadan insanı çıkarın...üst Külli İradenin dışında başka irade kalmaz. dünya da irade gösterecek, üretecek ve tüketecek bir varlığın gerekli olduğunu biliyoruz. çünkü Sünnetullah böyle. Allah dünyanın yasasını böyle yazmış. insan olmazsa ıslah olmayacak, akılsız iradesiz ve vicdansız kalan dünya nereye gider Allah bilir. insan hem dengeleri sağlayacak hem de düşünce, fikir üretecek, yeryüzünde gizlemiş cevherleri bularak ve hayatına katarak Rabbimizin sonsuz yaratıcılığına şahit olacak, imtihanını verirken şükredecek, dünya ve uzay gizemlerini keşfederek, Hz. Adem'le başlayan insanlık yürüyüşünü ve kulluğunu son saate kadar sürdürerek gayretini göstermesi bekleniyor olsa gerek.

Not: şu ana kadar ki gelişinden ve gelişiminden çıkardığım harita bu.

Hz. Adem ve kader...

değişmeyen kader iradesiz varlıklar için geçerlidir. eşya ve insanın kaderleri birbirleriyle karşılıklı çalışır. sabit kader çok önemlidir. bütün madde, fizik kimya, matematik ve anatomi yapısı sabit kader üzerine hareket ederler. insan bu sabit kaderleri kullanarak yönetilebilen bir kadere çevirir. 

3. bölüm   







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder